in memoriam

Na een slopende longaandoening is Simon T. Blackshaw op 21 juli 2011 overleden in zijn woonplaats Heythuyzen. De kunstenaar werd 53 jaar oud en is op woensdag 27 juli gecremeerd te Roermond.
Blackshaw was al enige jaren ziek. Hij exposeerde eind 2010 voor het laatst bij Kunstgalerie Oog voor Natuur, waar hij was geselecteerd voor de tentoonstelling ”Oog voor Toptalent”. Willem H. Smith: „We zullen Simon blijven herinneren als een bijzonder mens, sympathiek en heel bescheiden. Ik had groot respect voor hem. Zowel vanwege zijn artistieke kwaliteiten als het optimisme dat hij bleef uitstralen. Ondanks zijn kwaal en de beperkingen die dat met zich meebracht. De bezoekers vonden zijn werk prachtig. Vooral de sculptuur met de tjiftjaf en adder oogste veel bewondering. Men geloofde haast niet dat de bloempjes van het vingerhoedskruid van lijm waren gemaakt."


De kunstenaar was zeer veelzijdig. Hij schilderde, boetseerde en maakte houtsculpturen. Daarnaast behoorde Blackshaws opgezette dieren tot de absolute top van de taxidermie. Op de World Taxidermy and Fish Carving Championships werd hij vijf keer wereldkampioen. Zeer trots was hij op de “World Show Lifetime Achievement Award” die hem op 6 mei 2011 werd toegekend. Het feit dat voortaan de “Best of show”-titel zijn naam zou dragen beschouwde hij als de ultieme erkenning van zijn talenten. Blackshaw kon vanwege zijn broze gezondheid de prestigieuze onderscheiding niet zelf in ontvangst nemen in St. Charles (Missouri), maar sprak via een videoboodschap ontroerende dank- en afscheidswoorden.

© Kunstgalerie Oog voor Natuur