Richard Tratt

Hieronder vindt u een korte beschrijving over de vlinderschilder Richard Tratt en enkele afbeeldingen uit het boek, dat u in onze webwinkel kunt bestellen.


Richard Tratt, op 31 mei 1953 in Enfield (Hertfordshire) geboren, toonde als jongen al veel interesse in vlinders en motten. In zijn tienerjaren begon hij te schilderen en tussen 1970 en 1974 ging hij naar de kunstacademie.


De kunstenaar, die sinds 1979 zijn brood met schilderen verdient, ontleent zijn inspiratie  aan rijk begroeide en gevarieerde landschappen in Groot-Brittannië. „Ik schilder graag terreinen in Hampshire, Dorset en Wiltshire, omdat daar vaak sprake is van spannende variaties." Een gelukkige bijkomstigheid is dat de vlinderschilder daar niet ver vandaan woont: in Fordingbridge, aan de noordelijke rand van The New Forest.


Tratt, lid van The Society of Wildlife Artists (SWLA) en The Society of Botanical Artists (SBA), schildert met olieverf. „Ik besteed veel tijd aan onderzoek in het veld. De ondergrond voor mijn doeken en de grote lijnen van het landschap schilder ik buiten. De fijnere details breng ik aan in mijn atelier.”terug naar boekenoverzicht
© Kunstgalerie Oog voor Natuur