masterclass 2

Een inspirerende ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. De ruim 70 deelnemers van de eerste masterclass ”Wild schilderen” bij Kunstgalerie Oog voor Natuur reageerden zo enthousiast, dat het artistieke initiatief dit voorjaar in Opheusden een vervolg krijgt.

De masterclass wordt gehouden op de donderdagen 12 en 26 februari, 5 en 12 maart 2009 en duurt van 9.30 tot 16.30 uur. Ook deze keer treedt Léon R. van der Linden als gastdocent op. De kunstenaar, die in 1990 zijn professionele carrière als natuurschilder startte, wil zich dan vooral richten op de thema’s ”sneeuw en ijs” en ”veren en vachten”, stuk voor stuk moeilijke onderwerpen om met het penseel te verbeelden.

De masterclass is niet alleen bedoeld voor hen die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Ook mensen die nog nooit geschilderd hebben zijn hartelijk welkom. Léon zal namelijk iedere cursist individueel begeleiden, aangepast aan zijn of haar niveau en belangstelling.
In een ongedwongen en plezierige sfeer komen uiteraard ook ‘struikelblokken’ als diepte en perspectief, compositie, kleurgebruik, diverse teken- en schildertechnieken en materialen aan de orde.

Locatie: Kunstgalerie Oog voor Natuur, Lindelaan 2a te Opheusden. Gratis parkeren.

Prijs: € 65 per dag, inclusief koffie, thee met wat lekkers en een Betuwse lunch. Iedere deelnemer ontvangt een exclusief aandenken.

Materialen (zelf meebrengen, eventueel in overleg):
● zacht tekenpotlood (2B), gum, houtskool, penselen en kwasten
● aquarel-, acrylverf- of olieverf (aan u de keus)
● schetspapier
● aquarelblok, stevig board of canvasdoek (aan u de keus)

Aanmelden: reserveer tijdig, want de inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst! Het aantal deelnemers per dag is maximaal 15.
Bij inschrijving naam, adres, telefoonnummer en de datum van de masterclass-dag(en) vermelden. Geef ook globaal aan wat u graag wilt leren.
Pas na bevestiging van de aanmelding betaalt u het lesgeld. Bij een niet-gevolgde les is restitutie van het lesgeld helaas niet mogelijk.
Bij onvoldoende deelname ontvangt u tijdig bericht.

Tip: geef een familielid, vriend(in) of collega deze masterclass cadeau!

© Kunstgalerie Oog voor Natuur