masterclass 3

Een inspirerende ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. De ruim 110 deelnemers van de eerste en tweede masterclasses ”Wild schilderen” bij Kunstgalerie Oog voor Natuur reageerden zo enthousiast, dat het artistieke initiatief dit najaar in Opheusden een vervolg krijgt.

De ééndaagse masterclass wordt gehouden op de donderdagen en 8 en 15 oktober en 12 november 2009 en duurt van 9.00 tot 16.30 uur. Ook deze keer treedt Léon R. van der Linden als gastdocent op. De kunstenaar, die in 1990 zijn professionele carrière als natuurschilder startte, wil zich dan vooral richten op de thema’s ”sneeuw en ijs” en ”veren en vachten”, stuk voor stuk moeilijke onderwerpen om met het penseel te verbeelden.

De masterclass is niet alleen bedoeld voor hen die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Ook mensen die nog nooit geschilderd hebben zijn hartelijk welkom. Léon zal namelijk iedere cursist individueel begeleiden, aangepast aan zijn of haar niveau en belangstelling.
In een ongedwongen en plezierige sfeer komen uiteraard ook ‘struikelblokken’ als diepte en perspectief, compositie, kleurgebruik, diverse teken- en schildertechnieken en materialen aan de orde.

locatie: Kunstgalerie Oog voor Natuur, Lindelaan 2a te Opheusden. Gratis parkeren.

prijs: € 85 per dag, inclusief koffie, thee met wat lekkers en een Betuwse lunch. Iedere deelnemer ontvangt een passend aandenken. De cursist zorgt zelf voor materialen

materialen (zelf meebrengen, eventueel in overleg):
● zacht tekenpotlood (2B), gum, houtskool, penselen en kwasten
● aquarel-, acrylverf- of olieverf (aan u de keus)
● schetspapier
● aquarelblok, stevig board of canvasdoek (aan u de keus)

aanmelden: reserveer tijdig, want de inschrijving gaat op volgorde van binnenkomst! Aantal deelnemers: minimaal 9, maximaal 12. Op 12 november nog enkele plaatsen vrij!
Bij inschrijving naam, adres, telefoonnummer en de datum van de masterclass-dag(en) vermelden. Geef ook globaal aan wat u graag wilt leren.
Pas na bevestiging van de aanmelding betaalt u het lesgeld. Bij een niet-gevolgde les is restitutie van het lesgeld helaas niet mogelijk.
Bij onvoldoende deelname ontvangt u tijdig bericht.

tip: geef een familielid, vriend(in) of collega deze masterclass cadeau!

programma:
- 9.00 uur: ontvangst met koffie of thee
-   9.15 uur: korte introductie en uitleg van de werkzaamheden
- 9.40 uur: opzetten van het werk (onderwerp kiezen, schetsen)
- 10.45 uur: beginnen met schilderen
- 12.15 uur: eerste evaluatie (gezamenlijke bespreking met tips hoe verder te gaan)
- 12.30 uur: Betuwse lunch
- 13.00 uur: de "master" geeft een demonstratie
- 13.45 uur: voortgang met persoonlijke assistentie van de "master"
- 15.30 uur: tweede evaluatie
- 16.00 uur: afsluiting met een drankje


© Kunstgalerie Oog voor Natuur